Otsi lõpetajat:

    Praneeth Margam

  • Disaini ja tehnoloogia tulevik
  • MSC
  • AI-põhine ennetus- ja isikupärastatud ravi: võimaldades diabeediga patsientidel edukamalt hallata oma tervist
  • Juhendaja: Martin Pärn ((TalTech / Estonian Academy of Arts)
  • teenus disain/ UI UX disain

Tervishoiusüsteemid on koormatud krooniliste terviseprobleemide arvu maailmas laienemise tõttu. Üks neist probleemidest on diabeet. Diabeedi tähtsust on oluline arvestada kahe murettekitava põhjuse tõttu: see muutub üha levinumaks praeguses elanikkonnas ning põhjustab teisi terviseprobleeme. Kiire elutempo ja ebaõige elustiil suurendavad diabeedi tekkimise riski.

See uurimus keskendub sellele, kuidas patsiendid igapäevaselt diabeeti juhivad, ning mõistmisele diabeedi tehnilistest komponentidest, patsiendi tajumisest ja kogemustest. Uuring kasutab segametoodikat, et uurida mobiilirakenduste kasutamise potentsiaali ja raskusi enesehoolduse juhtimisel, kombineerides kvantitatiivseid ja kvalitatiivseid meetodeid.

Eelnevalt mainitud lahendus “Glen” on AI-toega nutitelefoni rakendus, mis aitab diabeeti põdevaid patsiente, ennustades veresuhkru taseme tõusud ja langused ning soovitades ennetavaid meetmeid nende vältimiseks. Glen põhineb neljal alustalal: lühiajaline planeerimine, ennetav ravi, otsustustoetus ja mänguline kaasatus. Need alustalad julgustavad patsiente juhtima paremat elukvaliteeti ennetava ja personaalse hooldusega.

Glen App
How Glen is used
System Architecture
Notification + User Scenarios